​SHBA ndëshkime për bankat që bëjnë biznes me zyrtarë kinezë

Senati i SHBA-së miratoi sot një ligj që prezanton dënimet për bankat amerikane që bëjnë biznes me zyrtarë kinezë që zbatojnë ligjin e ri drakonian të sigurisë kombëtare në Hong Kong, dhe i dërgoi dokumentin presidentit Donald Trump për nënshkrim.

Ligji u miratua unanimisht në Senat dhe Dhomën e Përfaqësuesve, që është një shembull i rrallë i marrëveshjes midis demokratëve dhe republikanëve, por edhe një tregues se Uashingtoni shqetësohet për shembjen e autonomisë së ish-kolonisë britanike dhe qytetit që supozohej të ishte qendra më e lirë financiare në Kinë, transmeton Reuters.