Sugareski: Mbi 80 milion euro për infrastrukturën rrugore në Prilep

Prilep, 1 korrik 2020 (MEDIAL) – Fillon asfaltimi i rrugos rajonale Lagovo-Shtavica-Vitolishte, në Mariovë. Do të rehabilitohen  nëntë kilometra. Projekti me vlerë prej  650.000 euro, do të realizohet përmes programit të “NP “Rrugët e Maqedonisë”.

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve Goran Sugareski i cili sot ishte në mbikqyrje të punëve me  kryetarin e komunës së Prilepit Ilija Jovanoski,  theksoi se rruga  është nga vlera e jashtëzakonshme për qytetarët. Në këtë rajon intensivisht  punohet dhe  investohen mbi 80 milion euro në infrastrukturën rrugore.

Sipas tij,  vetëm në rrjetin rrugor në Prilep dhe  rrethinë për momentin  investohen mbi 70 milion euro – mjete të siguruara nga pushteti qendror.

Kryetari i komunës së Prilepit Jovanoski konsideron se rehabilitimi i rrugës Shtavica-Krushevica-Vitolishte e ngjall pjesën e Mariovës. sa/