Microsoft pezulloi fushatat e saj reklamuese në Shtetet e Bashkuara të Amerikës si në Facebook ashtu edhe në degën e saj Instagram

“Bazuar në shqetësimet që i kishim kthyer në maj, ne i pezulluam të gjitha shpenzimet e mediave në Facebook / Instagram në SH.B.A. dhe ne i kemi pezulluar më pas të gjitha shpenzimet në Facebook / Instagram në të gjithë botën”, i tha Microsoft CMO Chris Capossela një punonjësi përmes një postimi të brendshëm Yammer, sipas te një raport nga Axios, transmeton lajmi.net.

Yammer është një shërbim i rrjetit social ndërmarrje i zhvilluar nga Microsoft.

Nuk u specifikua se për çfarë përmbajtje kundërshtoi Microsoft, por përmendi shembuj të “gjuhës së urrejtjes, pornografisë, përmbajtjes terroriste, etj”.

Microsoft ka qenë në kontakt me të dyja platformat e rrjeteve sociale për atë që do të kërkohej që gjiganti i softuerit të kthehej si reklamues.

Lajmet vijnë pasi reklamuesit e shumtë po bojkotojnë kompaninë e rrjeteve sociale për pretendimet e përfitimit nga “urrejtja, fanatizmi, racizmi, antisemitizmi dhe dhuna”. /Lajmi.net/