Facebook ka filluar një fushatë të re për t’i ndihmuar njerëzit të zbulojnë histori të rreme dhe dezinformata

Vjen pasi Facebook dhe platformat e tjera përballen me pyetje se sa duhet të rregullojnë ato histori mashtruese dhe nëse po bëjnë mjaft për të ndaluar përhapjen e tyre, transmeton lajmi.net.

Krijuar në konsultim me partnerin kontrollues të fakteve Full Fact, reklamat do t’i kërkojnë publikut të kontrollojë nëse një postim është nga një burim i besueshëm, të sigurojë që ata të lexojnë përtej titujve, dhe të jenë vigjilentë për imazhet e manipuluara, si dhe të reflektojnë se si i bën ato ndjeheni.

Ajo vjen në një kohë të tensionuar për gjigantin e teknologjisë, i cili ka hasur në pyetje në lidhje me trajtimin e tij të dezinformatave gjatë pandemisë koronavirus.

Më parë në qershor, mjekët u thanë deputetëve se keqinformimi në lidhje me Covid-19 në internet po ndikon drejtpërdrejt në punën e tyre dhe u bëri thirrje platformave të bëjnë më shumë për të zgjidhur këtë çështje.

Drejtuesit e vjetër nga Google, YouTube, Facebook dhe Twitter janë grumbulluar nga Komiteti i Digital, Kulturës, Media dhe Sportit për çështjen disa herë gjatë bllokimit, shkruan Independent.

Facebook thotë se ka hequr qindra mijëra dezinformata të lidhura me koronavirusin që mund të kontribuojnë në fizike të pashmangshme dëm që nga fillimi i shpërthimit, të tilla si pretendime të rreme për shërime dhe përmbajtje të dëmshme që lidh teknologjinë 5G me sëmundjen.

Duke folur për fushatën e re, Steve Hatch, nënkryetari i Facebook për Evropën veriore, tha: “Me kaq shumë mënyra për të konsumuar lajmet, mund të jetë e vështirë të bësh zgjedhje të informuara se çfarë të lexosh, besosh dhe shpërndash”.

Postimet që përmbajnë një artikull më të vjetër se 90 ditë do të mbajnë një njoftim sa herë që një përdorues klikon butonin e aksionit. /Lajmi.net/