Covid-19, Bullgaria shtyn situatën e emergjencës

Në Bullgari është lënë në fuqi zgjatja e situatës emergjente deri në 15 korrik, pas konstatimit të rritjeve të infeksioneve nga koronavirusi.

Autoritetet sqaruan se nuk do të imponojnë ose rivendosin masa më të rënda kufizuese, por do të ketë kontrolle të intensifikuara të atyre ekzistuese.

Në një dispozitë të botuar nga Ministria së Shëndetësisë kërkohet që të gjithë njerëzit që vizitojnë vendet publike u kërkohet të jenë të pajisur me maskë mbrojtëse si dhe mbulojnë hundën dhe gojën.

Gjobat për shkelje arrijnë deri në 150 euro.