Një burrë e shpëtoi ariun nga mbytja

Adam e vendoi në rrezik jetën e tij duke mos menduar fare, aj e shpëtoi një ari të zi i cili ishte duke u mbytur, transmeton lajmi.net.

Dashuria e tij për kafshët dhe respekti për jetën e bëri atë të vendosë që të bëjë çka do ishte nevoja ta bënte për ti shpëtuar jetën.

Arinjtë e zi gjenden në Florida, por ky ari i zi kësaj radhe ishte më larg zonës ku qëndronin te tjerët. Banorët e asaj pjese e vërejtën që ariu po ndiqte plehrat e dikujt dhe njoftuan autoritetet përkatëse. Ata ndoqën protokollin standard dhe gjuajtën ariun që ta qetësonin.

Kur qetësuesi filloi efektin e tij në ari, u hutua dhe filloi të endej larg në ujë të hapur. Sidoqoftë, efektet e qetësuesit nuk hynë në fuqi menjëherë gjë që bëri që ariu të shkojë më thellë dhe më thellë në det. Pas një kohe, këmbët e ariut filluan të humbin funksionin e tyre.

Në asnjë kohë, Adami e ktheu situatën nga tragjike në frymëzuese, transmeton lajmi.net. Ai notoi në det për të takuar ariun dhe lidhi krahun rreth qafës së madhe të ariut.

Në një farë mënyre, ai ishte në gjendje të mbante kokën e ariut mbi ujë, duke lejuar që ariu të marrë frymë. Deri në këtë pikë, ariu ishte paralizuar plotësisht.

Në përgjithësi, qetësuesit konsiderohen të jenë një mënyrë e sigurt dhe humane për të përhapur një situatë me një kafshë të egër. Edhe pse qetësuesit janë një mënyrë më humane sesa të qëllojnë kafshën me plumba. /Lajmi.net/