Nënkryetari i PSD-së kërkon zhbërjen e Gjykatës Speciale: Deputetët të jenë të lirë

Hyseni ka thënë se ka qenë parimor qysh në hapat e parë të formimit të Gjykatës Speciale.

Ai ka thënë në Rtv Dukagjini se Gjykata Speciale nuk po gjykon vetëm individë por gjithë strukturën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Nënkryetari i PSD-së thotë se veprimi i Speciales vetëm tri ditë para një ngjarje të madhe politike tregon se është veprim politik.

Hyseni thotë se Kosova duke dorëzuar drejtësinë te ndërkombëtarët po heq dorë edhe nga shtet ndërtimi.

Ai thotë se nuk është mirë që në emër të antikorrupsionit disa persona të largohen nga politika përmes Gjykatës Speciale.

Nënkryetari i PSD-së thotë se më mirë për Kosovën do të ishte që OKB-ja të formojë me imponim Specialen se që e formoi vet Kosova.

“Gabim ka bërë PDK-ja dhe të gjithë që e kanë votuar Gjykatën Speciale në atë kohë. Nëse sot ka pajtim për shfuqizimin e Speciales. Atë mund ta shfuqizojë institucioni që e ka themeluar. Gjykata tashmë ka shkaktuar shumë dëme. Vetëm lajmet në mediat ndërkombëtare e kanë shkaktuar dëmin”, tha ndër të tjera Zgjim Hyseni.