Gjykata Speciale nuk piku nga qielli, por nga votat e deputetëve të PDK-së dhe LDK-së

 

Si studiues i studimeve të sigurisë po aq sa kam njohuri në këtë̈ fushë në drejtën ndërkombëtare,pas çdo lufte për ta mbyll kapitullin e saj dhe hap kapitullin integrues,çdo shtet ka formuar gjykatë efikase ku i ka hetuar krimet e pretenduara gjatë luftës.

Ndonësë kjo e drejt ndërkombëtare u anashkalua nga institucionet e shtetit tonë edhe se lufta Çlirimtare ishte e drejt e pastër dhe si e tillë ishte përkrahur e ndihmuar nga shtetet që pikërisht kërkuan institucioneve kosovare ta formojnë një̈ gjykatë të tillë sapër sy e faqe të kundërshtareve të UÇK-së dhe shtetit të Kosovës,në këtë̈ rast Serbisë̈,Rusisë dhe aleateve të vjetër të saj.

Megjithatë nga aleatet e shtetit të Kosovës u kërkua në vazhdimësi një̈ gjyqësor efikas dhe i pavarur dhe jo i kapur nga klanet partiake gjë̈ që fatkeqsisht nuk ndodhi deri me tani. Dhe krejt nga këto dështime në sektorin e drejtësisë,erdhi një̈ Gjykatë Speciale ku nga ata që votuan këtë̈ gjykatë në atë̈ kohë u tha se po formohet një gjykat e tillë për ta pastrua UÇK-në,ndërsa sot po fajësojnë Serbinë̈ e herë Evropën po ashtu edhe disa zyrtar partie ne vendin tonë gjë̈ që nuk qëndron ashtu.

E para:nëse vërtet është dashur të pastrohet lufta çlirimtare nga disa luftëtar me pretendimin për krime lufte:pse nuk arritën institucionet tona t’i hetojnë̈ këto raste nga një̈ sistem efikas dhe i pavarur i drejtësisë. Dhe e dyta:nëse është e kundërta e saj për ta dëmtuar atë̈ siç po thuhet tash:pse atëherë lobuat dhe votuat një̈ Gjykatë Speciale?

Sulmi për ta amnistu ata që lobuan dhe votuan ketë gjykat dhe nxjerr fajtor ata që votuan e protestuan kundër qoftë edhe ne gare apo në betejë partiake për votë,nuk qëndron edhe pse ka zëra e dëshmitar të saj,por pikërisht për ata zëra u kërkua në vazhdimësi nga shtetet mike të hetohen dhe të mbyllet ky kapitull.Sepse jam shumë i bindur se krerët e partive politike mjaft mirë e dinë këtë̈ realitet ndërkombëtar,se pas çdo lufte shtetet formojnë̈ një̈ gjyqësor efikas dhe të pavarur për raste të kësaj natyre,por edhe nëse nuk e dinë këtë̈ fakt,kanë shumë këshilltar të kësaj fushe që i këshillojnë.

Porse siç̧ duket një̈ gjyqësor efikas dhe i pavarur nuk e deshifruan ata që i futen duart thell ne sistemin e drejtesise e deri ne dhomat e dëshmisë siç̧ i futen dhe po i fusin ne vazhdimësi. Prandaj ta kemi të qartë se Gjykata Speciale nuk piku nga qelli por nga deputetet e PDK-së dhe LDK-së.