8 shenjat paralajmëruese të mungesës së vitaminës D

Ndoshta nuk ndjeheni mirë, por kur dielli po shkëlqen dhe është i ngrohtë jashtë, ndiheni shumë mirë me veten tuaj.

Rrezet e diellit në të vërtetë mund të jenë burimi i humorit tuaj të këndshëm, pasi ato prodhojnë diçka që i nevojitet trupit tuaj, vitaminën D.

Ai formohet në trupin tuaj kur është i ekspozuar ndaj diellit, dhe konsumimi i duhur është jetik për kockat e forta, dhëmbët dhe një sistem të shëndetshëm imunitar.

Si e përfiton vitamina D trupin?

Vitamina D është përgjegjëse për thithjen më të mirë të kalciumit dhe fosforit, dhe gjithashtu ndihmon në përmirësimin e rezistencës tuaj ndaj sëmundjeve të caktuara, shkruan healthy life boxx.

Vitamina D është “vitamina e diellit” dhe prodhohet më së miri kur ekspozoni lëkurën tuaj të zhveshur në diell.

Këtu janë simptomat e mungesës së vitaminës D:

Sistemi i dobët imunitar (gjithnjë duke u sëmurë)

Dhimbje prapa

Lodhja

Depresioni

Dhimbje kockore (dhe humbje kockash)

Humbja e flokëve

Shërimi i ngadaltë

Dhimbje muskulore

Burimet natyrore të vitaminës D

Shumë njerëz në rast të mungesës së vitaminave të caktuara, së pari predispozojnë të kthehen në shtesa, por opsione më të mira janë që të përqendrohen në burimet natyrale të ushqimit.

Sidoqoftë, marrja e vitaminës tuaj nga burimet natyrale të ushqimit jo vetëm që do t’ju sigurojë sasinë e duhur të vitaminës, por gjithashtu i jep trupit tuaj një dozë të shëndetshme të vitaminave, mineraleve dhe antioksidantëve të tjerë të dobishëm.

Kjo lëndë ushqyese do të mbajë trupin tuaj të shëndetshëm dhe do t’ju mbrojë nga sëmundjet.