5-vjeçarja mëson që të shkruaj kod

E ëma Sri 28-vjeçare, dhe babai i saj Akhilesh 35-vjeçar, janë zhvilluesit e programeve kompjuterike dhe Anshi me botën e saj, shikon ekranin e tyre dhe i pyeste nëse mund të “luaj” në të, transmeton lajmi.net.

Akhilesh e mësoi atë që të përdorë kodin për të bërë figura të karaktereve të saj të preferuara si Peppa Pig. Është mënyra e njëjtë që përdorim për të dërguar mesazhe në Facebbok apo për të shikuar motin në aplikacion.

Meet four-year-old Anshi Perla, who learned to code age four

Asaj ju deshën vetëm 4 ditë që ta mësonte dhe tani ajo mund të krijojë API në vetëm tre minuta, API është softuer që lejon dy aplikacione të bisedojnë me njëra tjetrën.

Tani ajo nuk mund të shkruante akoma, në fillim ajo mësoi si të përdorë mausin dhe tastierën dhe më pas të kopjoj dhe të ngjisë. /Lajmi.net/(L-R) Mum Sri, Anshi, and Akhilesh Perla.