Gjenocidi serb, shekullor i pandërprer ndaj popullatës civile shqiptare…

Në mbrojtje, të Republikës dhe simbolit, kombëtar shqiptarë Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës!

A duhet, arsyeja më trishtuese, të jetë shkakë për unitet dhe bashkim?

Sigurishtë që jo!

Të mos përsëritemi, me shkrime të njejta, po të veprojmë bashkë. 

Nga Akademia e shkencave dhe arteve, subjektet politike, presidenca, parlamenti, qeveria, institucionet universitare, institucionet kulturore artistike, federatat sportive, shoqëria civile dhe të gjitha shoqatat , nga të gjtha trojet shqiptare.

Kujtoni dëshmorët e lirisë, kujtoni fëmijët tanë të masakruar dhe të djegur për së gjalli, kujtoni nënat dhe motrat tona të dhunuara dhe kujtoni, eksodin e vitit 1999….

Kujtoni dhe mos harroni!

Dihet shumë mirë, ç’farë ndodhë, në një vend me ata njerëz, që harrojnë të kaluarën.

Nuk duhet, shkencë dhe filozofi, duhet bashkim dhe unifikim.

Të mos harrojmë!

Gjenocidi serb ndaj civilëve shqiptarë të Kosovës është shekullor, i pandërprerë, i organizuar, orkestruar dhe i drejtuar, nga strukturat më të larta shtetërore serbe dhe jugosllave.

“Gjenocidi është mohim, i të drejtës për ekzistencë njerëzore, sikurse vrasjet që janë mohim i të drejtës për jetë të qenieve njerëzore individuale”

Bashkimi sjellë fuqinë, fuqia sjellë lirinë, liria sjellë demokracinë.