Euro bondi dhe kreu i KLSH-së. A ka një marrëveshje mes Metës dhe Ramën?

Presidenti Ilir Meta foli edhe për një marrëveshje të mundshme me kryeministrin Rama.

Meta tha se diçka e tillë nuk ekziston dhe se ligji u miratua pasi u soll mendimi i Bankës së Shqipërisë.

Pyetje: Dje grupi i PS-së dha dakordësinë për kandidaturën e propozuar nga ju. Si do t’u përgjigjeshit zërave që kjo kandidaturën u zgjodh jo se ishte më i mirë, por sepse ka një marrëveshje mes jush dhe Ramës, që ju të miratoni eurobondit dhe ata të kalonin një kandidaturë të tillë?

Meta: Nuk e ekziston një marrëveshje e tillë. Nuk kam ndërmend të merrem me me thashetheme. Ju e dini mirë qëndrimin tim në lidhje me eurobondit. U risoll mendimi i Bankës së Shqipërisë dhe besoj se i keni lexuar të gjitha arsyet pse e kemi rikthyer dje ligjin për kripto-monedhën. Këtu çdo ligj që është në përputhje me kushtetutën, miratohet menjëherë dhe çdo gjë tjetër që bie ndesh kthehet për rishqyrtim.

Se çfarë vendimi merr parlamenti për kandidaturën e presidentit është punë e parlamentit. Sigurisht që unë jam i zhgënjyer që u refuzuan 3 kandidaturat e mëparshme.