Sony ka lançuar një program të dobishëm me të cilin përdoruesit mund të paraqesin gabime të sigurisë në PlayStation 4 në këmbim të pagesave

Kompania po fton komunitetin e kërkimit të sigurisë të testojë si rrjetin PlayStation 4 ashtu dhe PlayStation, transmeton lajmi.net.

“Deri më tani, ne kemi drejtuar programin tonë të mirësive me disa studiues. Ne e njohim rolin e vlefshëm që luan komuniteti i hulumtimit në rritjen e sigurisë, kështu që jemi të entuziazmuar të njoftojmë programin tonë për komunitetin e gjerë”, shkroi Drejtori i Lartë i Inxhinierisë së Softuerëve të Sony Geoff Norton në një postim në blog.

Për Rrjetin PlayStation, fushat e mëposhtme janë brenda objektit të programit të shpërblimit:

  • * .playstation.net
  • * .sonyentertainmentnetwork.com
  • * .api.playstation.com
  • my.playstation.com
  • store.playstation.com
  • social.playstation.com
  • transact.playstation.com
  • wallets.api.playstation.com

“PlayStation do të përcaktojë, sipas gjykimit të tij, nëse do të jepet një dhuratë. Shuma e shpërblimit do të ndryshojë bazuar në ashpërsinë e cenueshmërisë, si dhe cilësinë e raportit. Sony do t’i dhurojë një dhuratë vetëm studiuesit të parë që ka raportuar një prekje, të pa raportuar më parë”, thotë HackerOne gjithashtu. /Lajmi.net/