Aleanca Demokratike edhe pse është kundër Marrëveshjes nga Prespa, do të votojë për hapjen e vendkalimeve të reja kufitare mes Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë

në kategorine Maqedoni

“Me zemër të thyer e japim votën pozitive për këto dy marrëveshje, pa kuptuar me këtë se do të pranojmë të legalizohet Marrëveshja nga Prespa nga ana e Aleancës Demokratike. Në këtë moment me kriterin e vetëm, zhvillim të marrëdhënieve të mira fqinjësore mes dy vendeve dhe zhvillim ekonomik të rajoneve në Maqedoni, të cilat kufizohen me vendin fqinj”, tha Karas.

Ai theksoi se ata si parti edhe më tej konsiderojnë se Marrëveshja nga Prespa është e keqe dhe e papranueshme nga grekët. .

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.