Maqedonia edhe zyrtarisht e ndërroi emrin

në kategorine Kosovë

Me 81 vota “për” është votuar Ligji Kushtetues për zbatimin e amendamenteve. me këtë votim, zyrtarisht mbaron procesi për ndryshimet kushtetuese.

Me këto ndryshme Maqedonia sot e tutje edhe zyrtarisht do të quhet Maqedonia e Veriut.

Pas shumë pëplasjeve dhe vështirësive mes pushtetit dhe opozitës, më në fund në orët e pasditës u arrit marrëveshja me çka u pranuan amandamentet e Lëvizjes Besa me të cilat amandamente shqiptarët do të regjistrohen si shqipar nëi dijasporë.

Amandamenti i dytë garanton përdorimin e nënshtetësisë në gjuhën shqipe e cila do të jetë në të gjitha dokumentet e shqitarëve.

Ndërkohë, jashtë kuvendit të Maqedonisë ku akoma vazhdon seanca dhejtëra maqedonas protesojnë për të kundërshtuar ndryshimin e emrit të Maqedonisë.

Burimi: https://infokosova.org/

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.