LAVROV: Ndryshime kushtetuese të imponuara me shantazhim dhe mitmarrje të deputetëve

në kategorine Maqedoni

Me shantazhe dhe mitmarrje, me implikim të drejtpërdrejtë të diplomatëve të huaj, janë imponuar ndryshimet kushtetuese, thotë ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergej Lavrov në një intervistë për gazetën greke “Efimerida ton sindakton”.

Duke folur për situatën në Ballkan, shefi i diplomacisë ruse e përmend edhe Maqedoninë dhe Marrëveshjen e Prespës, njofton korrespondenti i MIA-s nga Athina.

Lavrov thotë se është “evident intervenimi i madh i vazhdueshëm i NATO-s dhe BE-së në punët e brendshme të Maqedonisë.

Lidhur me rajonin, ministri i Punëve të Jashtme i Rusisë thotë se situata në Ballkan shkakton shqetësim, sepse NATO-ja dhe BE-ja u paraqesin dilema njerëzve.

“Vazhdimisht i vendosin vendet para një dileme të gabuar: të jenë ose me Moskën ose me Uashingtonin dhe Brukselin. Procedurat e këtilla çojnë drejt një destabilizimi shtesë të arkitekturës së sigurt të Evropës, e rrisin tensionin, paraqesin linja të reja të ndarjes”, komenton Lavrov në intervistën për gazetën greke  “Efimerida ton sindakton”.