Guvernatori Mehmeti takon drejtues të lartë të FMN-së

në kategorine Biznes

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti është takuar me zëvendësdrejtorin e Fondit Monetar Ndërkombëtar, TaoZhang, të cilin e informoi mbi zhvillimet e përgjithshme në sistemin financiar, si dhe e falënderoi për përkrahjen e vazhdueshme që FMN-ja i ka ofruar BQK-së ndër vite.Në vazhdim të vizitës në Bali, delegacioni i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, në përbërje të Guvernatorit, Fehmi Mehmeti, Kryetarit të Bordit të BQK-së, Flamur Mrasori, Zëvendësguvernatorit, Sokol Havolli dhe Shefit të Kabinetit të Guvernatorit, Nexhat Miftari ka zhvilluar takim me drejtorin e Departamentit të FMN-së për Evropë, PaulThomsen, i cili u  informua lidhur me zhvillimet në sektorin financiar në Kosovë.Guvernatori Mehmeti e falënderoi për përkrahjen dhe aprovimin e kërkesës së BQK-së për Rishikimin e Stabilitetit të Sektorit Financiar (FinancialStabilitySectorReview).Në takimin pasues me Zëvendësdrejtorin e Departamentit të Tregjeve Monetare dhe të Kapitalit, JamesMorsink, Guvernatori Mehmeti shprehu falënderimin për aprovimin e kërkesës për Rishikimin e Stabilitetit të Sektorit Financiar dhe shprehu gatishmërinë e BQK-së për bashkëpunim në ofrimin e informatave me qëllim të përfundimit të suksesshëm të këtij rishikimi dhe zbatimin e rekomandimeve që eventualisht do të dalin nga ky rishikim.Gjatë kësaj vizite është nënshkruar edhe Marrëveshja e Mirëkuptimit mes Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, përfaqësuar nga Guvernatori Mehmeti dhe Bankës Qendrore të Turqisë, përfaqësuar nga Guvernatori Çetinkaya, që ka të bëjë me shkëmbimin e informacioneve mes dy institucioneve.Gjithashtu, në vazhdën e këtyre takimeve, Guvernatori Mehmeti është takuar edhe me Drejtoreshën Ekzekutive në largim të Konstituencës në Fondin Monetar Ndërkombëtar, MichaelaErbenova, të cilën e falënderoi për përkrahjen e saj të vazhdueshme që i ka dhënë BQK-së dhe institucioneve shtetërore të Republikës së Kosovës, në Fondin Monetar Ndërkombëtar dhe njëkohësisht i uroi fat dhe suksese në angazhimet e saj në të ardhmen.Në takimet e zhvilluara, pjesëmarrës në takime ishte edhe ministri i Financave, Bedri Hamza.