Shenjat normale të shtatzënisë që shumë gra alarmohen

në kategorine Lajme

Nëse mendoni se jeni shtatzënë, shenja më e hershme dhe më e besueshme është një periudhë e humbur. Disa gra do të vërjenë se periudhat e tyre do të ndalen plotësisht ose mund të vëreni se gjinjtë tuaj po bëhen më të plotë dhe më të pakëndshëm dhe jashtëzakonisht të ndjeshëm ndaj prekjes.

Disa gra përjetojnë sëmundje në mëngjes, shumë herët në shtatzëni. Megjithatë, sëmundja e tyre në mëngjes mund të zgjasë gjithë ditën dhe gjithë natën. Nëse e kuptoni se po vjellni vazhdimisht dhe nuk jeni në gjendje të mbani lëngjet, është e rëndësishme që të kërkoni disa këshilla mjekësore.

Ndryshime të tjera që mund të vëreni kur jeni shtatzënë është një shije metalike në gojën tuaj. Ai ndryshon shijen e çajit dhe kafes dhe ju mund të merrni ushqime që nuk keni konsumuar më herët.

Woman Grocery Shopping

Një nga simptomat e hershme të shtatzënisë është se ju duhet të shkoni shpesh në kasafortë dhe kjo mund të jetë gjatë ditës apo natës pavarësisht se sa jeni duke pirë.

Disa gra vërejnë një rritje të sekrecioneve vaginale. Për sa kohë që nuk janë ofenduese, është normale. Nëse ju mendoni se jeni duke u kapsur në shtatzëni, rritni lëngjet tuaja dhe sigurohuni që të keni një dietë të mirë me fibra të larta.

Nëse keni ndonjë dhimbje të barkut që vazhdojnë, bisedoni me mjekun tuaj të përgjithshëm. Mund të jetë diçka krejtësisht normale për shtatzëninë, barkun në rritje, ose mund të jetë një ndërlikim.

Kur jeni shtatzënë, është e rëndësishme që të filloni të dëgjoni dhe përshtateni me trupin tuaj. Nëse ndiheni të lodhur, ju duhet të bëni kushtet për të pushuar. Trupi juaj është duke ju thënë se çfarë ka nevojë.

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.