​Volkswagen ID.4, vetura më e shitur elektrike për muajin prill në Norvegji

Ky ishte rasti edhe për muajin prill, kur norvegjezët blenë 7.229 automjete të reja plotësisht elektrike, e cila është një pjesë 54.9 për qind e tregut të makinave.

Për më tepër, u shitën 3.316 hibride plug-in ose 25.2 për qind e aksioneve.

Modeli më i kërkuar në prill, përfshirë makinat me motorë SUS, ishte kryqëzimi elektrik i Volkswagen, ID4, me 1.824 automjete të dorëzuara.

Makina e dytë më e shitur muajin e kaluar ishte Toyota RAV4 (890), dhe e treta Volvo XC40 (858).

Nëse shikoni vetëm makina elektrike, në vendin e dytë është Audi e-tron (668), dhe i treti është Polestar 2 (469).

Është interesante që Tesla shiti vetëm katër kopje të Model 3 në prill, ndërsa në tre muajt e parë 2021 ajo dorëzoi deri në 2.566 nga këto makina.