​BE: Remdesivir nuk është një terapi gjithëpërfshirëse për Covid-19

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) njoftoi sot se ka lëshuar një rekomandim për përdorimin e ilaçeve Remdesivir në trajtimin e të rriturve dhe fëmijëve mbi 12-vjeç me Covid-19 në BE, por ekspertët paralajmëruan se ilaçi “nuk është një terapi gjithëpërfshirëse për sindromën e rasteve më të rënda me virusin korona”, transmeton BBC.

Ky ilaç është përdorur për të trajtuar pacientët me Ebola dhe aktualisht po kalon studime klinike në të gjithë botën për të kuptuar plotësisht efektet dhe efektet e tij.